Travlheden på de danske fødemodtagelser særligt i Region Hovedstaden (https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/foedsel-i-roed-zone-jordemoedre-havde-travlt-til-foelge) har fået flere gravide og par til at købe sig til en privat fødselsterapeut eller doula. Ofte bunder ønsket i, at den gravide ønsker ro og tryghed omkring fødslen og de første timer med baby.

Indehaver af Huskdigselv, Izabella Winther (https://huskdigselv.dk/om-os/behandlere/izabella-winther/), har assisteret til mere end 60 fødsler og er også kvinden bag Danmarks førende doulauddannelse (https://foedselsterapeuten.dk/). Hun oplever både, at flere køber fødselshjælp og fødselsforberedelse (https://huskdigselv.dk/foedselshjaelper/) og en øget søgning på uddannelsen, hvor mange elever får travlt, så snart de er færdiguddannede.

”Jeg forstår det godt,” siger Izabella. ”En fødsel er den største oplevelse i dit liv. At have en fødselsterapeut  med til fødslen er med til at sikre, at du og din partner og jeres baby får den bedste oplevelse. Det giver ro, støtte, omsorg og nærvær fra fødslens start, uanset om I vælger at føde hjemme eller på sygehuset.”

Du kan læse mere om fødselshjælp i Huskdigselv her (https://huskdigselv.dk/foedselshjaelper/) og om Fødselsterapeuten og uddannelsen til doula her (https://foedselsterapeuten.dk/)