Kropsterapi er en af de behandlingsformer, vi tilbyder i huset Huskdigselv. Men hvordan virker kropsterapi egentlig? Det kan du læse mere om her, hvor vi også vil komme ind på, hvorfor kropsterapi er så populær en behandling mod symptomer som for eksempel stress, angst og migræne.

Hvad er kropsterapi

Her i huset Huskdigselv praktiserer vi Totum kropsterapi. Ordet totum betyder helhed og er dækkende for behandlingen på den måde, at kropsterapien anskuer og behandler kroppen, som en helhed ved at bruge det bedste fra mange behandlingsformer til at skabe kontakt og lindring i kroppen og styrke den i sin egen helende proces.

Sådan foregår en behandling med kropsterapi

En behandling med kropsterapi starter med en samtale, om hvad det er for nogle symptomer, spændinger eller udfordringer, du har, som du gerne vil afhjælpe igennem kropsterapi. Som altid hos os er den nærværende samtale det uundværlige udgangspunkt for, at vi kan forstå præcis den situation, du sidder i, og det er første skridt på vejen til at få løsnet op.

En stor del af behandlingen består i en pulserende dybdegående massage, som får kroppen til at slappe af og arbejder med muskulaturen. En anden del er zoneterapi. Zoneterapien bruges til at arbejde med organerne og leddene fra de zonepunkter, der er.

Akupressur bruges til at bearbejde de knudepunkter, hvor en akupunktør ville have sat en nål.

 

En krop i balance er en krop, der er i kontakt med sig selv, og hvor der er forbindelse mellem krop og psyke. Kommer du til os med symptomer som angst eller stress, så vil det være noget, som ikke kun manifesterer sig i din psyke, men som også sidder i kroppen

 

Til en behandling med kropsterapi vil vi også arbejde med ledfrigørelse. Det skaber mobilitet i dine led, som derfor bliver mindre fastlåste, så ledvæsken efter en behandling igen kan flyde frit.

Essentielt i kropsterapi er også arbejdet med åndedrættet. Vi søger at skabe et frit åndedræt, fordi åndedrættet på fantastisk vis kan iværksætte en afgørende forskel i arbejdet med at ændre kemien i din krop og hjælpe den til igen at skabe balance og velvære.

Som en del af din kropsterapi vil vi helt naturligt også arbejde med psyken. En krop i balance er en krop, der er i kontakt med sig selv, og hvor der er forbindelse mellem krop og psyke. Kommer du til os med symptomer som angst eller stress, så vil det være noget, som ikke kun manifesterer sig i din psyke, men som også sidder i kroppen. Derfor er arbejdet med helheden så essentiel i denne behandlingsform, hvilket er én af grundene til, at den er så populær mod problemer, som netop angst, stress og migrænelignende spændingshovedpiner.

Din krop sladrer, om hvordan du har det

Et klassisk sted, hvor vi straks som behandlere kan aflæse, at der er noget på færde hos dig, er dine skuldre. Musklerne omkring skulderleddet hiver i mange retninger, og ubehag og utilpashed kan hurtigt sætte sig der som spændinger, smerter og fastlåshed.

Skuldre, der sidder helt oppe om ørerne, er et klassisk symptom på stress og angst, men også kæbesmerter kan være et stresssymptom. Med en kropsterapibehandling kigger vi ikke kun på dine smerter som et isoleret problem, men arbejder netop med at skabe forbindelse i kroppen til de ting, som skaber symptomer. Dermed hjælper vi kroppen på vej til at hele, samtidig med at vi går ind og løsner op og smertebehandler.

Kropsterapi hos Huskdigselv

Når klienterne forlader briksen efter en kropsterapibehandling, beskriver de ofte følelsen af, at skuldrene er faldet ned på plads, og at der er skabt forbindelse til kroppen igen.  De spændinger, som før skabte ubalance, er frigivet og giver nu plads til accept, energi og mod på livet. Med ret ryg og roligt åndedræt er de klar til at møde hverdagen igen.

Du kan læse mere om vores tilgang til kropterapi her eller høre kropsterapeut og indehaver af Huskdigselv, Izabella, fortælle mere om det i denne video: