Over 22 års erfaring ✽ RAB Godkendt ✽ Centralt placeret i København

Hindeløsning

Privat jordemoder tilbyder hindeløsning i rolige omgivelser

Er du gravid og gået over tiden?
Hos Huskdigselv tilbyder vores jordemoder en undersøgelse for at se om din livmodermund er moden nok til at foretage en hindeløsning.  Hindeløsning er en metode, som kan hjælpe kroppen med at komme i gang med at lave veer. Jordemoderen foretager en vaginal undersøgelse, hvor hun vil nå op til fosterhinderne og adskille dem fra den nederste del af livmodermunden. Separationen stimulerer udskillelsen af hormoner, der bidrager til at sætte fødslen i gang. For mange giver hindeløsningen god effekt, mens det for andre kræver en gentagelse eller yderligere tiltag.

Læs også om privat jordemoder, fødselsmodning og doulapakken

hindeløsning hos Huskdigselv
Hvordan kan zoneterapi hjælpe dig, der er barnløs

Hvad er hindeløsning?

 

Hindeløsning er en metode til naturligt at igangsætte fødslen, hvis du er gået over din termin. Formålet med hindeløsning er at frigive kroppens egne naturlige fødselsmodnende hormoner og dermed få gang i nogle gode veer.

Først laver jordemoderen en udvendig undersøgelse af hvordan barnet står i maven og lytter hjertelyd. Derefter foregår selve hindeløsningen ved en indvendig undersøgelse (vaginal eksploration). Jordemoderen fører to fingre op gennem livmoderhalsen og masserer i cirkulære bevægelser der hvor fosterhinderne møder livmodermunden.
Massagen gør at der  frigives en stor mængde fødselsmodnende hormoner.

Det er helt normalt at opleve tegnblødning efter hindeløsning.

Der er desværre ingen garanti for, at fødslen går i gang lige efter en  hindeløsning, men du øger sandsynligheden for at undgå medicinsk igangsættelse og modningsprocessen forbereder stadigvæk kroppen til den forestående fødsel.

 

Behandlingsformer under din graviditet

Rebozo massage

massage_hos_huskdigselv

Afspændende Rebozo 

En behandling af 45 minutter

kr. 695,-

Hindeløsning

gravid mave

Hindeløsning er en metode, som kan hjælpe kroppen med at komme i gang med at lave veer.

En behandling 

kr. 895,-

Igangsættelse af fødsel

gravidmassage behandling af gravid kvinde

Igangsættende zoneterapi kan hjælpe med at sætte din fødsels naturligt igang.

En behandling af 55 minutter

kr. 995,-

jordemoder hos Huskdigselv

 

 

Gør det ondt at få en hindeløsning?

Der er mange forskellige opfattelser af om hindeløsning gør ondt. De fleste kvinder synes ikke det gør ondt, men er lidt som hårdt arbejde; du vil få lidt sved på panden, men det skal ikke være direkte smertefuldt. Vores jordemoder har en stor erfaring i hindeløsninger og er meget nænsom. Du kan til enhver tid bede om en pause.

Det føles for de fleste som menstruationssmerter eller kan give en lidt jagende eller tyngende fornemmelse.

Hvem kan få en hindeløsning?

Både førstegangsfødende og fleregangsfødende kan få en hindeløsning.

Rent fysisk skal ivmoderhalsen på forhånd være afkortet og blødgjort og livmodermunden skal være mindst 1 cm åben, før en hindeløsning overhovedet er mulig.

Fordele ved hindeløsning

Fordelen ved hindeløsning er helt klart, at du kan undgå medicinsk igangsættelse med f.eks. angusta-piller.
Hindeløsning er derimod naturlig fødselsmodning, som ikke indebærer risiko for dig eller dit ufødte barn.

Ulemper ved hindeløsning

Den største ulempe ved hindeløsning, at det ikke altid virker. Derudover er det en gynækologisk undersøgelse, hvilket de færreste kvinder synes er sjovt.
Desuden kan det være demotiverende og skuffende, hvis der ikke sker noget som helst efterfølgende.

Se ledige tider

Hos Huskdigselv.dk behandler vi over 1.000 kvinder årligt med graviditetsgener. Bestil tid hos vores en af vores behandlere online – nemt og sikkert.

Ved hindeløsningen fører Jordemoderen fører 1-2 fingre ind i livmoderhalskanalen. Dette "indgreb" kan medføre små pletblødninger, hvilket er helt normalt 1-2 døgn efter hindeløsningen. Bløder det mere end det bør du kontakte fødegangen.

Ofte bruges hindeløsning synonymt med hindesprængning, ligesom du sikkert kender udtrykket “at få taget vandet”, men det er ikke det samme. Ved en hindesprængning anvendes et redskab som minder om en hæklenål til at prikke hul i fosterhinden, så fostervandet begynder at løber ud.
Når vandet er taget, er fødslen per definition i gang. Fostervandet vil blive ved med at løbe, og der skal helst ikke gå for lang tid før barnet kommer ud, da der med hul i hinden og dermed er fri passage for bakterier.

Det er kun jordemødre som kan give hindeløsninger. Det kan både gøres i offentligt regi eller på en privat jordemoderklinik. I nogle tilfælde kan man have gavn af flere hindeløsninger, og så er det måske værd at investere i egenbetaling, da det offentlige kun tilbyder en enkelt omgang hindeløsning.

Det er ret almindeligt at opleve plukveer og små blødninger lige efter hindeløsningen. for nogle vil disse udvikle sig til veer inden for et døgn og ligeledes fødslen. Mens det for andre bare vil sætte modningsprocessen yderligere igang. Du kan godt få hindeløsning igen efter nogle dage.