Over 22 års erfaring ✽ RAB Godkendt ✽ Centralt placeret i København

Zoneterapi til babyer og spædbørn kan afhjælpe søvnproblemer og kolik

Det er en stor omvæltning at få et spædbarn i hjemmet. Og når jeres baby samtidig bliver ramt af ondt i maven, skrigeture eller tre måneders kolik, øre og øjenbetændelse bliver det ikke nemmere. Ud over zoneterapibehandlingen giver vi dig gode råd og øvelser med hjem, som kan hjælpe dig og din baby til en mere harmonisk hverdag.

Er du lige blevet mor – og græder din baby? Så lad os hjælpe dig!

Zoneterapi til baby

Når din baby græder og er urolig

Problemer med fordøjelsen, er det der, som vi oplever i klinikken, fylder allermest. Når dit barn er 0-6 måneder, kan det f.eks. handle om et umodent fordøjelsessystem. Der kan være tale om kolik, luft i maven, hård- eller tynd mave, refluks eller gylpen. Det er ikke altid, at der kommer gang i maven helt fra start af, og det er en pinsel og meget frustrerende, når man som forælder er vidne til, at babyen er urolig eller græder og græder uden at du kan trøste.

Skab ro omkring din baby

Ro, tid, regelmæssighed og ikke mindst den tætte tilknytning til jer som mor og far har stor betydning for dit barns sundhed og velvære. Når barnet er helt lille, har det brug for sine forældres hjælp til at regulere energiniveau og oplevelse af behag eller ubehag. Nogle udfordringer vil derfor blive mindsket i takt med at jeres nye familie finder sin rytme og dit kendskab til dit barn og dets signaler bliver større. Andre problemer vil barnet vokse fra. Der kan også kan være helbredsproblemstillinger, der er tilbagevendende for dit barn, mens baby er lille.

 

 

De mest almindelig udfordringer, når man har et spædbarn:

• Fordøjelsen: Mange børn har problemer med fordøjelsen i form af diarré, luft i maven, forstoppelse eller gylpen. Børn der får modermælkserstatning, oplever oftere forstoppelse end børn der får brystmælk. Fordøjelsen kan også blive påvirket i forbindelse med overgang til fast føde.

• Kolik: Ingen ved præcist, hvad det skyldes, men man mener, at det har med tarmsystemets udvikling at gøre.

• Luftveje og slimhinder: Tilbagevendende forkølelser og infektioner i luftvejene.

• Ørerne: Mange børn har gentagne gange betændelse/væske i mellemøret. Det kan på længere sigt give hørenedsættelser.

• Søvn og uro: Søvn er afgørende for spædbørns udvikling og helbred. For lidt søvn gør barnet irriteret og uroligt og modtageligt for infektioner.

Se ledige tider

Hos Huskdigselv.dk behandler vi over 1.000 personer årligt med forskellige smerter og gener. Bestil tid hos vores én af vores behandlere online – nemt og sikkert.

Zoneterapi kan dæmpe en urolig krop

Zoneterapi har vist sig at være en stor hjælp for spædbørn. Zoneterapi kan blandt andet dæmpe en urolig krop, skrigeturene og hjælpe tarmenes udvikling på vej. Zoneterapi hjælper barnet til at slappe af og til at finde ind i et godt søvnmønster. I klinikken har vi mange års erfaring med at behandle spædbørn. Det giver ofte gode resultater efter 2-3 gange zoneterapi.

Dit barn vil opleve, at zoneterapi giver en behagelig kropsfornemmelse. Behandlingen vil altid blive tilpasset netop dit barn og de signaler han eller hun sender under behandlingen. Behandlingen foregår med et let men fast tryk i en rolig rytme og berøringen modner nervesystemet og genererer velværehormoner. Zoneterapibehandling vil fokusere på ovennævnte problemområder, hvor zoneterapi har vist sig virksom.

Du skal altid søge læge, hvis dit barn er sygt eller har symptomer på sygdom, så du sikrer dig, at barnet ikke fejler noget alvorligt – derefter kan du trygt søge behandling hos en zoneterapeut. Zoneterapi komplementerer fint den behandling, dit barn får hos lægen.

 

Hvorfor får baby ondt i maven?

• Når du ammer, så vær opmærksom på hvad du spiser. Nogle babymaver reagerer på f.eks. røget og stærk mad, kål, jordbær, kaffe eller chokolade.
• Pas på med at spise for meget af en ting. Som eksempel, så spis et æble i stedet for 3-4 stykker.
• Hvis du er træt og ikke får hvilet nok, kan din uro og manglende overskud mærkes på din baby og kan komme til udtryk med en urolig krop og baby gråd.
• Når din baby har spist færdig, så er det vigtigt at få bøvset godt af. Hos nogle babyer kan det godt tage mere tid at få bøvset af end hos andre babyer. Kommer bøvsen ikke ud gennem munden, så skal luften igennem hele babys fordøjelsessystem og det kan give meget uro og smerte i en babymave

 

Tips og gode øvelser

Når du kommer til zoneterapibehandling med dit barn, vil du – afhængigt af hvilken udfordring, der er tale om – få vist nogle ben øvelser og massage af baby maven fra zoneterapeuten, som du kan bruge til at afhjælpe de mest almindelige gener. Der kan være tale om nogle lette øvelser, der kan afhjælpe luft og ubehag i tarmsystemet, nogle reflekspunkter, du selv kan massere blidt, eller husråd og homøopatiske midler, der kan hjælpe.

 

Artiklens kilder:

https://www.fdz.dk/zoneterapi/zoneterapi-virker-men-paa-hvad/spaedboern-og-boern-i-alderen-0-6-aar/

Priser på zoneterapi

ZoneterapiIzabellaTheaMetteWinnie
Zoneterapi én behandling 55 min.1.195 kr.895 kr.895 kr.895 kr.
Igangsættende zoneterapi1.195 kr.995 kr.895 kr.
Efterfødselsbehandling1.195 kr.895 kr.895 kr.
Læs om zoneterapi
Læs om igangsættende zoneterapi
“Hej Izabella Tak for igår, det var en dejlig oplevelse og jeg er sikker på at Vilja nød det. Synes jeg kan mærke en forskel i forhold til hendes mavekneb, det virker som intensiteten er faldet, og i nat ku hun sove fra dem. Håber der fortsat er bedring idag og jeg vil huske at lave øvelserne.”

Kh Marianna