Over 22 års erfaring ✽ RAB Godkendt ✽ Centralt placeret i København

Zoneterapi hjælper på maveproblemer, fordøjelsen og forstoppelse

Vi ved hvor meget fordøjelsesproblemer fylder i din hverdag og forværrer din livskvalitet i større eller mindre grad. Zoneterapi kan dæmpe dine symptomer og give dig en bedre fordøjelse og færre smerter. Du kan finde meget mere information her på siden.

Har du maveproblemer i form af irriteret tyktarm, forstoppelse, oppustethed eller diarré?

Zoneterapi løfter din livskvalitet med færre fordøjelses symptomer

Læs også om rebozo og kropsterapi

 

Huskdigselv glad klient
Zoneterapi mod fordøjelsesproblemer

Fordøjelsesproblemer og ubalance

Begrebet fordøjelsesproblemer dækker over en lang række sygdomme og ubalancer, der i mange tilfælde er ufarlige, men som samtidig er meget ubehagelige og fører til dårligere livskvalitet. Nogle lidelser kender man endnu ikke årsagen til og der er heller ikke enkle og effektive behandlingsmuligheder. Du vil ofte skulle finde en måde at leve med dine fordøjelsesproblemer og søge at få det bedre ved en kombination af livstilsændringer og medicin.

 

Tarme, der “larmer”

De fleste mennesker har perioder i deres liv, hvor deres fordøjelse går i uorden. Det kan der være mange forskellige grunde til. Det kan skyldes forkert kost, parasitter og bakterier fra en ferie, stillesiddende arbejde, stress, ondt i livet eller for lidt søvn. Fordøjelsen er en af de kropsfunktioner, der hurtigst kommer i ubalance, hvis vores liv i bred forstand er kommet ud af de vante rytmer og vaner i forhold til søvn, kost og bevægelse mv. For de fleste kan fordøjelsen blive god igen hurtigt ved at vende tilbage til gode vaner. Nogle gange er det nok, at ændre kosten lidt, spise flere fibre og drikke meget vand.

Behandlinger mod fordøjelsesproblemer

Zoneterapi hos Huskdigselv

Zoneterapi hjælper med:

✽ Ro I nervesystemet

✽ Bedre vejrtrækning

✽ Støtte og råd til at få det bedre

✽ At blive mere tydelig

En behandling af 55 minutter

Kr. 895,-

Lille klippekort

Vælg mellem:

✽ Zoneterapi

✽ Kropsterapi

✽ Massage

✽ Samtaleterapi

Klippekort med 5 behandlinger

Kr. 4.000,-

Stort klippekort

gravidmassage behandling af gravid kvinde

Vælg mellem:

✽ Zoneterapi

✽ Kropsterapi

✽ Massage

✽ Samtaleterapi

Klippekort med 10 behandlinger

Kr. 7.500,-

Fordøjelsen påvirker det sociale liv

For nogle er problemer med fordøjelsen mere kronisk og de deres tarme ”larmer”, dvs. de fylder i deres bevidsthed og hverdagsliv på en måde, som kan opleves som stærkt begrænsende. Problemer med fordøjelsen giver mange former for fysisk ubehag, og har ofte også en psykisk dimension både hvad angår årsager– og her er f.eks. stress en stor synder – og virkningen i klientens liv. Nogle mister lysten og overskud til socialt samvær i perioder med mavesmerter, luft i maven, diarré og forstoppelse.

Der kan være tale om fødevareallergi, irritabel tyktarm, candida-svamp eller måske er der ikke nogen indlysende lægelig forklaring på, hvorfor deres fordøjelse tilbagevendende er i ubalance og måske er der heller ikke en enkel behandling. Fordøjelse i ubalance kan for nogle være et komplekst vilkår, som de skal lære at leve med ved at blive kloge på deres symptomer, hvad der kan være med til at udløse dem, og hvad der kan hjælpe dem til at få det bedre.

En god fordøjelse er afgørende for vores sundhed og velbefindende. En stor del af vores immunforsvar sidder i tarmene og det er her, vi skal optage næring fra kosten, som er nødvendig for, at alle kroppens organer kan fungere.

Listen over fordøjelsesproblemer er lang og her er bare nogle af de mest almindelige lidelser, som vores klienter søger lindring for, når de kommer i klinikken:

 • Irritabel tyktarm
 • Candida-svamp
 • Luft i tarmene
 • Forstoppelse
 • Diarré
 • Crohns/collitis
 • For lidt eller for meget mavesyre
 • Fødevareallergier eller –intolerancer
 • Laktose intolerance
 • Gluten intolerance eller cøliaki

Derfor kan zoneterapi gøre din fordøjelse bedre

Hvis du har symptomer fra din fordøjelse kan zoneterapi være værd at prøve. Zoneterapi har vist sig at have en lindrende effekt på komplekse tilstande, hvor flere faktorer spiller ind og det gælder i særdeleshed fordøjelsesproblemer. Det kan blandt andet gælde flere kroniske tilstande, som har med fordøjelse at gøre, hvor man endnu ikke kender årsagen eller har en effektiv helbredelse. Zoneterapi aktiverer kroppens ro-hvile system og hjælper dig til at sænke kroppens stressniveau. Du vil opleve at zoneterapi har en god virkning på blandt andet immunsystemet og fordøjelse.

Når du slapper af vil du opleve at fordøjelsen også kommer i balance. Zoneterapi mod fordøjelsesproblemer omfatter behandling af alle udrensningssystemer og alle elementer i fordøjelsessystemet og fokuserer samtidig på at afspænde og skabe flow i hele kroppen. Behandlingen vil samtidig give plads for afklaring af faktorer i din hverdag, der kan have betydning for din fordøjelse, og dine muligheder for at få det bedre gennem ændringer i dine vaner.

Du skal være opmærksom på at vedvarende problemer med diarré, forstoppelse, luft eller smerter også kan være tegn på sygdom og derfor skal du søge læge i disse tilfælde. Zoneterapi komplementerer fint din læges behandling.

Se ledige tider

Hos Huskdigselv.dk behandler vi over 1.000 personer årligt med forskellige smerter og gener. Bestil tid hos vores én af vores behandlere online – nemt og sikkert.

Irritabel tyktarm er en stor belastning for Andrea

Andrea kommer i klinikken i perioder, hvor hun har mange symptomer på irritabel tyktarm. Som for flere kroniske tilstande gælder det også for irritabel tyktarm, at tilstanden veksler mellem at være i ro og at blusse op.

Andrea har med tiden fundet ud af, hvad der udløser symptomerne – men det er ikke altid at hun har mulighed for at passe nok på sig selv og tage højde for sin lidelse hverdagen – og så blusser det op. Og så oplever Andrea de typiske symptomer i varierende grad – men som en rimelig kronisk tilstand: Mavesmerter, en følelse af at være mæt og fyldt op, selvom man er sulten, luft i mave, vedvarende forstoppelser som veksler med perioder med diarré, slimet afføring og en følelse af, at hun aldrig rigtig er kommet af med det hele, når hun har været på toilettet.

Når Andrea har det dårligt har det stor betydning for hendes velbefindende og livskvalitet. Det kan være ulideligt at gennemføre bare en normal arbejdsdag med en stærkt oppustet mave, mavepine og et afføringsmønster, der veksler mellem forstoppelse og diarré. Når hun kommer hjem er hun drænet for energi og har ikke lyst til andet end at lægge sig på sofaen.

Zoneterapi har vist sig at være en stor hjælp for Andrea. Hun oplever, at zoneterapien lindrer symptomerne fra tarmene, og at hun allerede efter få zoneterapi behandlinger får mere ro i fordøjelsessystemet – og føler at maven fungerer mere regelmæssigt. Hun mærker, at zoneterapien hjælper hende med at få stressen ud af kroppen. Netop stress og grublerier er en vigtig udløsende årsag for Andreas irritable tyktarm. Samtidig er hun glad for, at der er plads til at tale om erfaringer med kost, motion og livsstil. Det har stor betydning for at hun kan komme tilbage på sporet med gode vaner, der gør, at hun bedre kan leve med irritabel tyktarm.

 

Fakta: Mave-tarmsystemet er vigtigt!

Mave-tarmsystemet spiller en afgørende rolle for dit velbefindende og ud over at tage sig af nedbrydning og fordøjelse af fødevarer, har mave-tarmsystemet også betydning for hvordan din krop fungerer på en række andre områder.

Vidste du, at:

 • 15 procent af alle lægebesøg handler om fordøjelsesproblemer.
 • Der er 1,5 -2 kilo bakterier og andre mikroorganismer i dit mave-tarmsystem, som allesammen er vigtige, fordi de har betydning for fordøjelse og forbrænding, lagring af fedt, dit blodsukker, dit humør, dit immunforsvar og mange andre ting.
 • Overfladearealet i dit mave-tarmsystem er omkring 400 kvadratmeter.
 • En stor del af dit immunsystem er i dine tarme – så ubalance her påvirker dit immunforsvar i hele kroppen.
 • Du har ligeså meget nervevæv omkring mavetarmsystemet som i hjernen og rygmarven – derfor er der nogle, som taler om at mave-tarmsystemet er en slags separat mave-tarm hjerne.
 • Hormonerne i din krop udskilles og nedbrydes i leveren og skal ud via vores tarme.

 

Fakta: Hvad kan du gøre, når fordøjelsen er i ubalance?

Fordøjelsesproblemer er ofte komplekse og bliver udløst af et samspil mellem mange forskellige faktorer. Den måde vi lever på i den vestlige verden er ikke altid optimal i forhold til at opretholde en god fordøjelse, men du har mulighed for at forbedre din fordøjelse gennem ændringer i din livsstil.

Spis roligt og tyg maden. Giv dig tid til at spise, og tyg maden grundigt, så kroppen får tid til at danne spyt, der indeholder enzymer, som er vigtige for at nedbryde maden. Drik gerne vand før og efter dine måltider, men ikke til maden.

Fibre og vand. Det er vigtigt, at du drikker rigeligt og at du spiser grove fødevarer. Du kan supplere med fibre fra HUSK ved at spise en spsk. HUSK et par gange om dagen på noget yoghurt, hvis du har diarre eller er forstoppet.

Intolerance og allergi. Hvis du igennem længere tid oplever problemer med fordøjelsen, kan du overveje om der eventuelt er fødevarer, som du ikke kan tåle. Det kan være, at du er laktose- eller glutenintolerant eller at der er andre fødevarer, som du er allergisk overfor.

Undgå sukker. Kroppen har ikke brug for at få sukker tilført, der er nok sukker i frugt og grønsager mv. som du indtager som del af din sunde kost. Der er også masser af sukker i forarbejdet mad. Sukker skaber ubalance i fordøjelsessystemet.

Begræns forarbejdet mad. Hvis du har problemer med fordøjelsen så undgå for meget forarbejdet mad og skær ned på hvidt mel. Spis i stedet grove grønsager, korn og frø. Begræns dit forbrug af rødt kød, alkohol, slik og ost og skift kaffen ud med te.

Bevægelse er vigtigt for fordøjelsen: Et par gåture om dagen sætter gang i fordøjelsen og har samtidig stor betydning for dit humør og dine muskler.

Mavesyre i balance. Dårlig fordøjelse kan skyldes, at du enten har for meget eller for lidt mavesyre. For meget mavesyre kan give blandt andet halsbrand og sure opstød, kvalme, ubehag i mellemgulvet, mæthedsfornemmelse og oppustethed. For lidt mavesyre kan give træthed efter måltider, oppustethed og bøvsen, hårtab, ildelugtende afføring, diarré og forstoppelse, intolerance- og allergiproblemer. Men nogle af symptomerne ligner hinanden, og det kan være svært at gennemskue selv om man har for meget eller for lidt mavesyre, så det er en god ide at konsultere en læge, hvis man har symptomer.

Hvis du har vekslende arbejdstider, natarbejde, eller lider af dårlig søvn og stress kan det ødelægge din fordøjelse. Så hvis du lider af kroniske fordøjelsesproblemer, kan det være en god ide tage fat på netop disse områder.

Spis altid mælkesyrebakterier. De er med til at forbedre bakteriefloraen i mave-tarm-kanalen og dermed styrke immunforsvaret, opbygge tarmens slimhinde og øger optaget af næring fra kosten.

Gå på toilettet, når du skal. Det er vigtigt at gå på toilettet, når du har brug for det. Hvis du går og holder igen, så bidrager du til risiko for forstoppelse. En dårligt fungerende tyktarm hænger ofte sammen med lungeproblemer og uren hud.

 

Artiklens kilder

https://kulturhusetindreby.kk.dk/event/f%C3%A5-styr-p%C3%A5-din-ford%C3%B8jelse-s%C3%A5dan-g%C3%B8r-du-selv-noget-ved-ford%C3%B8jelsesproblemer-%E2%80%A2-%C3%A5bent-foredrag

https://videnskab.dk/krop-sundhed/byd-dine-tarmbakterier-velkommen-de-hjaelper-dig/

https://www.alt.dk/sundhed/10-tips-til-en-bedre-fordoejelse

Priser på zoneterapi

ZoneterapiIzabellaTheaMetteWinnie
Zoneterapi én behandling 55 min.1.195 kr.895 kr.895 kr.895 kr.
Igangsættende zoneterapi1.195 kr.995 kr.895 kr.
Efterfødselsbehandling1.195 kr.895 kr.895 kr.
Læs om zoneterapi
Læs om igangsættende zoneterapi