Mette Hjulmand Veddum har det meste af sit liv troet, at hun skulle være pilot hos SAS. Men skæbnen ville det anderledes. I dag har Mette plantet sine fødder solidt på jorden igen. Hun er netop blevet færdiguddannet zoneterapeut og er nu blevet en del af Huset Huskdigselv.
Højt at flyve
Vejen til zoneterapien har bragt Mette vidt omkring. Da Mette var ung, kaldte jobbet som pilot. Hun ville ud og opleve verden. Hun ville være pilot for SAS og ikke bare have småjobs. Hun skulle begynde på flyveskolen i Roskilde, da den gik konkurs. I stedet for tilbød SAS hende og en del af hendes kommende medstuderende at sponsorere halvdelen af deres videre uddannelse i Nordnorge. Derfor var det også oplagt, at hun skulle arbejde for netop dem, da hun som 25-årig var færdiguddannet. Et år efter ændrede alt sig:
“Mange af os helt unge blev fyret efter 11. september 2001. Jeg tænkte, at de ringede efter os igen. Mens jeg ventede tog jeg et job i Caribien sammen med nogle flyskolekammerater. Da jeg havde været der i 10 måneder, havde SAS stadig ikke ringet,” fortæller Mette.
Kærlighed i Caribien
Hun mødte sin canadiske mand i Caribien, og de to besluttede sig for at flytte til Skotland, hvor de boede et par år, inden de flyttede til England. Mette ventede på SAS og fløj for et charterselskab imens. De fik to børn. Hverdagen blev udfordret, fordi både Mette og hendes mand arbejdede som piloter og på skift var væk hjemmefra i flere dage.
“Jeg arbejdede først på fuld tid og så på deltid. Men selvom pilot karrieren var på lavt blus, mens børnene var små, så var det hårdt. Vi havde en dansk au pair i fire år, men hun skulle også plejes, så det var ikke så aflastende, som man tror. Vi havde ingen familie, der kunne hjælpe. Vi havde ingen weekender sammen, mens børnene var små, og jeg trivedes ikke med, at børnene ikke kunne komme i kontakt med mig i 12-14 timer, mens jeg var i luften,” husker Mette.
Hun vidste, at hun skulle noget andet, men ikke hvad. Samtidig ventede hun stadig på, at SAS ville ringe lige om lidt. Da de endelig ringede, havde Mette boet 10 år i England, havde to små børn og vidste, at hun blev nødt til at takke nej til sin livsdrøm. Hun havde mistet gejsten for at være pilot.
Tilbage til rødderne
Efter 16 år i England flyttede Mette med sin familie tilbage til Danmark. Hun vidste ikke, hvad hun ville, men fordybede sig i bunker af bøger om selvhjælp, psykologi, sundhed, trivsel og balance, mens familien langsomt slog rødder.
“Jeg vidste stadig ikke helt, hvad jeg ville, så jeg sagde mit job op, da vi flyttede til Danmark. Uden at have noget andet. Jeg begyndte at læse til finansøkonom for måske at blive ejendomsmægler, men nok mest fordi jeg endnu ikke havde modet til at gå sundhedsvejen,” fortæller Mette.
Endnu engang slog historiske begivenheder hende for en stund ud af kurs. Hendes børn var bagud med det danske sprog, og da corona lukkede landets skoler, krævede hjemmeundervisningen pludselig Mettes fulde opmærksomhed.
Kosttilskud og den alternative verden
“Det tog meget af min tid at få hånd om børnene. Også efter nedlukningerne. Jeg fik job i en helsekost butik, og meningen var, at det bare skulle være 20 timer om ugen. Det var super spændende. Jeg har altid nørdet kosttilskud, men slet ikke på det niveau, jeg fik mulighed for der. Jeg kom virkelig i dybden med homøopati, urter og så videre. Det endte med, at jeg blev daglig leder og var der på fuld tid. Men jeg måtte bremse mig selv, fordi det endte med, at jeg havde to ulykkelige børn, når jeg kom hjem sent om aftenen. Jeg var der knap et år, men fik lært det jeg skulle,” fortæller Mette.
Efterfølgende blev hun lærervikar for at kunne være hjemme hos børnene, når de havde fri. Da hendes svigerfar fik kræft for knap 14 år siden, åbnede det døren til den alternative verden for Mette.
“Det var ikke noget, der havde mit fokus før, men jeg blev optaget af det, vi selv kan gøre, frem for bare at læne os tilbage og tage piller. Det var særligt Funktionel Medicin, jeg blev optaget af, og udgangspunktet i det hele menneske; søvn, kost, mental trivsel og psykisk sundhed. Det fascinerede mig, men jeg er ikke uddannet inden for lægeverdenen og følte ikke, at jeg selv kunne gå den vej. Jeg har nørdet biohacking de sidste 10 år i stedet for, men jeg har aldrig følt mig helt tilpas i den maskuline optimeringstanke. Og så fandt jeg zoneterapien,” siger Mette.
Sund balance og velvære for karrierekvinder
Mette kunne ikke helt stå inde for bio-hackernes evige selvoptimeringsprojekt og insisterede på at drikke et glas hvidvin og spise kage en gang imellem. En sund balance og trivsel var hendes fokus. Netop det fokus, hun også oplevede i filosofien bag zoneterapi.
“I zoneterapien kan man tillade sig ikke at være super sund hele tiden, men få teknikker til at bringe sundhed ind i sit liv, uden det bliver fanatisk. På uddannelsen er der både fokus på sundhed og balance og mental trivsel. Vi bliver uddannet i klientpsykologi og får viden om kosttilskud og urter, så vi også kan vejlede i det. Behandlingen er mere end samtale eller massage, men kombinerer velvære, rådgivning inden for mit ekspertiseområde og fokus på mental trivsel. På den måde er zoneterapien lige præcis den pakke, jeg havde ledt efter,” siger Mette.
Blød landing hos Huskdigselv
Hun besluttede sig for at begynde på uddannelsen og blev færdiguddannet oktober 2023. Fra 1. november behandler hun hver mandag og torsdag i Huskdigselvs smukke lokaler på Nybrogade med kig til Københavns Kanaler og Christiansborg.
“Huskdigselv og Izabella afspejler den professionelle tilgang til zoneterapien, som jeg også har, og jeg glæder mig til at være en del af fællesskabet her på klinikken,” fortæller Mette, og uddyber:
“Jeg brænder for kvinder, der har ambitioner og som vil det hele, men samtidig også skal passe på sig selv. Det er klienter, som jeg har noget til fælles med. Jeg vil gerne være den vise kvinde, en man kan gå til, når man har brug for at finde balancen igen eller få støtte, når livet er lidt for hårdt. Jeg har selv oplevet at være en ung kvinde med små børn, som ikke havde nogen at gå til. Det er det hul, jeg gerne vil udfylde, fordi jeg selv manglede det. Vi kvinder skal kunne drage omsorg for og støtte hinanden.”
Den dybe samtale
Selvom Mette er nyuddannet zoneterapeut, har hun allerede haft gode erfaringer med at give behandlinger. Blandt andet fik hendes ældste dreng pludselig migræne, men efter fem behandlinger var den væk. Da snerten af migrænen senere kom tilbage, forsvandt den efter kun en behandling.
“Det er fedt at se, folk rykker sig og det er skønt at mærke, at vi gør en forskel. Jeg brænder for at kunne hjælpe folk. Nu hvor jeg har fundet zoneterapien, er det gået op for mig, at jeg ikke var på rette hylde som pilot, fordi jeg gerne vil hjælpe andre mennesker og ikke bare flyve flyvemaskiner. Men sådan er det, når man er ung. Samtidig har jeg noget livsvisdom med nu, som jeg ikke ville have været foruden,” smiler Mette.
En skøn blanding
Hun glæder sig til for alvor at få lov at bruge zoneterapien sammen med alt det, hun ved om kosttilskud, homøopati, urter, mental trivsel, sundhed og balance. Og så har hun en helt særlig passion, som hun også glæder sig over har plads i en zoneterapeutisk behandling.
“Det forventes, at du kan have dybe samtaler med din klient. Der kan komme meget op under en behandling; sorg, angst, stress og så videre. Det tiltrækker mig meget, at det også er en del af zoneterapien, og jeg har allerede haft gode resultater med samtaler om nogle af de temaer,” fortæller Mette.
Ved siden af uddannelsen til zoneterapeut har hun også en practioner uddannelse i de tre principper og samler på viden inden for alt, der relaterer sig til mentale sundhed.
“Jeg brænder rigtig meget for, at vi er sunde og raske og intakte, som vi er. Nogle gange er det bare svært at se, at himlen er blå bag skyerne. Men jeg ved det. Tankerne skaber vores følelser, og hvis vi ser tankerne som bare værende tanker, så kan sløret løfte sig for meget, der ellers kan tynge. Jeg graver ikke ned i traumer, men kan pege på, at livet kan være lettere. Det passer godt med zoneterapi. Det vidste jeg faktisk ikke, at det kunne gøre, men det er som om, det hele er forbundet på fineste vis,” slutter Mette.
Mette Hjulmand Veddum er 48 år og bor i Hvalsø med sin familie. Hun vil være i klinikken hos Huskdigselv mandage, torsdage og en lørdag hver måned.