Over 22 års erfaring ✽ RAB Godkendt ✽ Centralt placeret i København

Hvorfor vælger barnløse kvinder at komme til zoneterapi?

Er du træt af at være barnløs? Så er du ikke alene.
Læs hvad du kan gøre for dig selv, mens du arbejder på at blive gravid.

Du er ikke alene

Når vi behandler kvinder, der er barnløse eller er i fertilitetsbehandling, er det gennemgående tema, at der er mange følelser forbundet med ufrivillig barnløshed og det betyder meget for vores klienter, at de kan komme her og blive holdt i hånden og at de kan få lov at tale fra hjertet og om hvad der går dem på.

Mange af de kvinder, som vi behandler, har oplevet en eller flere aborter i deres fertilitetsbehandling forløb, så der er også meget frygt forbundet med at være i fertilitetsbehandling.

Det er en vigtig del af behandlingen at give plads til den skrøbelighed og få talt om deres følelser og tanker. Vi har erfaring for, at der er et stort behov for den fortrolige samtale, og at zoneterapi behandlingen har en god indvirkning på nervesystemet og giver ro og afklaring.

De kvinder, som kommer hos os føler sig mødt og føler samtidig, at de er blevet en del lettere, når de går fra klinikken.

Derfor er du ikke alene og det kan du mærke, når du kommer i Huset Huskdigselv.

Er du træt af at være barnløs

Hvad fylder hos dig?


Der er mange tunge ting som fylder hos barnløse kvinder og, hvis du selv kæmper med barnløshed, så kan du måske nikke genkendende til nogle af dem:

  • Måske kender du følelsen af, at ville blive gravid under tidspres. 
  • Du har igennem længere tid forsøgt at blive gravid selv og måske har du oplevet at abortere.
  • Det kan være, at du allerede er i fertilitetsbehandling og har brug for at “gøre noget” selv. Det kan være noget, som er gavnligt for at blive gravid, eller noget, som er godt for dig og giver dig velvære.
  • Du er stresset over, at der ikke sker noget, og du har det svært med at dine veninder er blevet gravide.
  • Du følger med på google og i diverse Facebook-grupper og det stresser dig, at følge med i en masse andre kvinders oplevelser og tanker, men du kan ikke give slip på det.
  • Dit ønske om at blive gravid fylder hele dit univers. Du føler dig ensom med dine tanker og følelser, når din partner møder dig “det skal nok gå” eller “det sker, når det sker”.
  • Barnløsheden går ud over jeres parforhold. Måske dyrker i “pligt” sex i stedet for sex for sjov.
  • Du pålægger dig selv en masse restriktioner, fordi du gerne vil optimere dine chancer for at bliver gravid. Der er ting, som du ikke spiser og drikker, måske træner du på en særlig måde, måske er der nydelser, som du springer over – og du er altid i gang med at tænke på om du nu har gjort det rigtige. Det stresser dit system, men du tør ikke lade være, når du nu er startet, for hvad nu hvis det var lige det, der skulle til….
  • Du tager ægløsningstests i et væk, har opmærksomheden på diverse apps og følger din cyklus og alle kropsfornemmelser alt for tæt. Du fornemmer, fortolker og reagerer på alle små ting i kroppen og dit humør svinger fra håb til fortvivlelse i løbet af din cyklus. Dit følelsesliv er tyndslidt og du er helt ude af balance,
Hvordan kan zoneterapi hjælpe dig, der er barnløs

Hvordan kan zoneterapi hjælpe dig, der er barnløs?

Zoneterapeuter arbejder primært på fødderne. Under og på dine fødder findes zoner, kaldet reflekszoner, for hvert eneste område af din krop. Under zoneterapi arbejdes der med tryk og stimulation af reflekszonerne.  Zoneterapi inddrager også din livsstil i bred forstand og der er tid  og plads til få vendt de faktorer i hverdagslivet, der kan have betydning for din fertilitet. Vi har et godt kendskab til de tanker og følelser, som kvinder tumler med, når de er barnløse.

Zoneterapi hjælper dig, der er barnløs på flere måder

Zoneterapi for mange er en stor hjælp til at få skabt balance i kroppen og i cyklus. Vi har erfaring for, at zoneterapi har en positiv virkning på f.eks.  udebleven menstruation efter mange års brug af p-piller, kuk i cyklus på grund af intensiv sport, og PCO. På den måde kan zoneterapibehandling hjælpe din krop og skabe de bedst mulige forudsætninger for at blive gravid.

Zoneterapi beroliger dit nervesystem og det har vist sig at have en positiv effekt på en krop, der er stresset. Når vi behandler hormonsystemet, nervesystem og organerne, så kommer kroppen ned i tempo og kroppens ro-hvile system aktiveres. Det er væsentligt i forhold til blandt andet søvn, hormonsystem og immunforsvar – men også i forhold til fertilitet.

Vi skaber et frirum for dig, hvor du kan være tryg og føle at du bliver mødt og forstået. Vi skaber det fortrolige rum du har brug for og din behandler hos os sætter en ære i at være din usynlige følgesvend i dit fertilitetsforløb.

Hvad er vores tilgang til at hjælpe dig?

Mange kvinder har et stort behov for kontrol og ender med at opstille mange restriktioner for sig selv. Så selvom intentionerne er gode, kan det ende med at hun spænder ben for sig selv og kommer til at dominere hendes dagligdag og parforhold.

Vi ved, at hovedet ofte er den barnløse kvindes værste fjende. Jo mere hun søger at kontrollere, jo strammere bliver hendes system. Og vi har i klinikken utallige eksempler på kvinder, der er blevet gravide efter kortere eller længere forløb her i huset. Det er et klassisk eksempel på, at når kvinden slipper kontrollen et øjeblik, så slapper hun af og dermed bliver det nemmere at blive gravid.

Derfor er det allervigtigste for os, at hjælpe barnløse kvinder med at slappe af og give slip på restriktionerne og kontrollen og få kroppen og hovedet tilbage i ro og balance.

Huset Huskdigselv er et sted, der emmer af ro, fortrolighed og en følelse af at komme hjem. At være barnløs eller i fertilitetsbehandling er for mange en meget ensom rejse og forbundet med mange forbudte tanker og følelser. Her er der et frirum til netop at være autentisk i netop de følelser. 

Her er der plads til at fortælle og udtrykke dig og aldrig nogensinde føle dig forkert. Vi vil gerne hjælpe dig tilbage til den glade, spontane og levende del af dig igen. Savner du ikke hende?

Du er så velkommen her i Huset Huskdigselv! Også på en dårlig dag.

 

Hyggelig stemning i klinikken Huskdigselv

Seneste blogindlæg

Hvad er en hindeløsning?

Hvad er en hindeløsning?

Hvad er en hindeløsning? Når fødslen nærmer sig eller måske snarere når terminsdatoen kommer tættere på, eller bliver overhalet, kan der let opstå...

Kosttilskud og fertilitet

Kosttilskud og fertilitet

Kosttilskud og fertilitet. I en verden, hvor livsstilen ofte er hektisk, og kostmønstre kan være ufuldstændige, søger mange mennesker efter måder at...