Et dansk pilotprojekt har vist, at zoneterapi har en betydelig effekt på både cykluslængde og antallet af follikler i æggestokken på kvinder med PCOS. Omkring hver syvende kvinde i den fødedygtige alder lider af PCOS, som er en hyppig årsag til nedsat frugtbarhed.

PCOS er en forkortelse for Poly Cystisk Ovarie Syndrom og er forbundet med produktion af for mange mandlige kønshormoner fra æggestokkene. Det forårsager ofte ubalance og lange menstruationscyklus på over 35 dage. Har du PCOS kan du også opleve øget hårvækst og problemer med akne.

I pilotprojektet (https://www.fdz.dk/media/37789/zt-artikel-pco.pdf) faldt en kvindes cykluslængde fra 53 dage til cirka 38 dage. En ultralydsscanning af deltagernes æggestokke viste et fald fra gennemsnitligt 42 follikler til 25, hvor op til 24 er normalt. Kun otte kvinder deltog i pilotprojektet, men resultaterne er så interessant, at Forenede Danske Zoneterapeuter undersøger muligheden for et egentligt forskningsprojekt. Måske kan zoneterapi blive et behandlingstilbud til de kvinder, der ikke tåler eller ønsker hormonbehandling?

Her i Huskdigselv er det ikke overraskende, at zoneterapi har en positiv indvirkning på hormonforstyrrelser og kan være med til at booste din fertilitet. Vi har over 20 års erfaring med at behandle og styrke fertilitet med zoneterapi og er specialiserede i at støtte både din krop og dit sind, uanset om du forsøger at blive naturligt gravid eller er i fertilitetsbehandling (insemination, IVF eller ICSI). Læs mere om vores fertilitetspakker her  https://huskdigselv.dk/zoneterapi/zoneterapi-mod-fertilitet/  og book tid allerede i dag  https://system.easypractice.net/book/huskdigselv