Over 22 års erfaring ✽ RAB Godkendt ✽ Centralt placeret i København

Et dansk pilotprojekt har vist, at zoneterapi har en positiv effekt på kvinders fertilitet. Få behandlinger mindsker både cykluslængde og antallet af follikler i æggestokken på kvinder med PCOS. Omkring hver syvende kvinde i den fødedygtige alder lider af PCOS, som er en hyppig årsag til nedsat frugtbarhed. Zoneterapi kan booste din fertilitetPCOS er en forkortelse for Poly Cystisk Ovarie Syndrom. Det er forbundet med produktion af for mange mandlige kønshormoner fra æggestokkene. Det forårsager ofte ubalance og lange menstruationscyklus på over 35 dage. Har du PCOS, kan du også opleve øget hårvækst og problemer med akne. I pilotprojektet faldt en kvindes cykluslængde fra 53 dage til 38 dage. En ultralydsscanning af deltagernes æggestokke viste et fald fra gennemsnitligt 42 follikler til 25. Op til 24 er normalt. Kun otte kvinder deltog i pilotprojektet, men resultaterne er så interessant, at Forenede Danske Zoneterapeuter undersøger muligheden for et egentligt forskningsprojekt. Måske kan zoneterapi blive et behandlingstilbud til de kvinder, der ikke tåler eller ønsker hormonbehandling?

 


Cannot find required Table

PCO, hård træning og forventningspres

Der findes ikke noget entydigt svar på, hvorfor nogle kvinder får PCOS – eller PCO. Op mod hver fjerde danske kvinde i den frugtbare alder lider af PCOS eller PCO, og det skaber rod i cyklus. En medvirkende faktor kan være hård træning og højt forventningspres, som aktiverer det mandlige køns- og kamphormon. Samtidig daler det kvindelige hormon, østrogen. Iben, som er kommet hos Huskdigselv i over et år, er et godt eksempel. Iben har tidligere skøjtet på højt niveau og dyrkede højintens træning hver dag. Så begyndte hun til zoneterapi og kropsterapi hos Izabella Winther. Hun havde hverken haft ægløsning eller menstruation i 10 år.

“Efter femte behandling fik jeg en fornemmelse af at have ægløsning, og efter tre måneder og otte behandlinger fik jeg min første menstruation. Nu har jeg regelmæssig menstruation. Cyklussen er tiptop på godt og ondt. Nu mærker jeg også alle hormonerne,” griner Iben.

Zoneterapien støtter hendes krop i at balancere hormonerne. Hun er begyndt at træne mindre og ofte uden så høj intensitet. Nogle dage er den bedste træning en gåtur med tid til refleksion. På briksen taler Iben meget med Izabella om at lande i kroppen, slappe mere af og turde være mere autentisk.

“Jeg har behandlet mange kvinder med rod i cyklus og udeblivende menstruation. Min erfaring er, at mange af dem har enormt store forventninger til sig selv og et stort kontrolbehov. De dyrker meget sport, spiser lidt og mangler tillid. Zoneterapi får dem til at lande mere i kroppen og turde være mere autentiske i deres relationer. Vi taler meget om at være i følelserne og følge sin intuition i stedet for strategier og negative tankemønstre,” forklarer Izabella Winther.

Zoneterapi og indre ro

Iben begyndte hos Izabella efter et svært brud med en kæreste, som hun havde været sammen med det meste af sine 20ere. Hun havde brug for støtte til at finde sig selv igen. Zoneterapi styrker din fertilitet

“Jeg er meget mere groundet nu, mere glad og har mere ro i kroppen og i at være en voksen kvinde. Det er skønt, at der ikke er så mange regler,” siger Iben. Du kan høre hele hendes historie i podcasten Izabellas Zone på Podimo.

Huskdigselv har over 20 års erfaring med at behandle og styrke fertilitet med zoneterapi og er specialiserede i at støtte både din krop og dit sind, uanset om du forsøger at blive naturligt gravid eller er i fertilitetsbehandling (insemination, IVF eller ICSI). Læs mere om vores fertilitetspakker og book tid allerede dag her på siden.

Fertilitetspakke med 7 behandlinger

Fertilitetspakken hjælper dig til:

✽ At få sat ord på dine mange følelser

✽ At få stress og angst ud af dit system

✽ Konkrete fødseslforberedende værktøjer

✽ Massage og rebozo til din gravide krop

Pakke med 7 behandlinger

kr. 6.200,-

Zoneterapi for styrket fertilitet

Zoneterapi for fertilitet hjælper mod:

✽ At regulere din cyklus og hormonsystem

✽ Ro og balance I dit nervesystem

✽ Råd til din fertilitetsproces

✽ Et trygt rum til alle dine følelser og tanker

En behandling af 55 minutter

fra 895,-