Over 22 års erfaring ✽ RAB Godkendt ✽ Centralt placeret i København

Er du gravid eller planlægger du at blive det? Så synes jeg, at du skal se dette youtubeklip – produceret af jordemødrene selv. De er pressede – meget pressede og der er ikke noget der tyder på, at det bliver bedre.

Der mangler tryghed og omsorg på de danske fødeafdelinger

Det er bestemt ikke for at skræmme dig eller afholde dig fra at sætte børn i verden. Men det er den virkelighed du vil møde, når du en dag skal føde dit barn og ankommer til en af Danmarks fødeafdelinger. Det er det tilbud der i dag, til dig der skal sætte det allervigtigste i verden. Nemlig dit lille barn. På en fødeafdeling mangler der i dagens Danmark desværre rigtig mange hænder, tryghed og omsorg på de travle vagter. Alt sammen noget som jordemødrene vil give deres højre arm for at gøre bedre til netop dig, men de er nu i helt knæ pga nedskæringer. Havde det været din hund der skulle føde hvalpe på et dyrehospital under de samme betingelser, havde vi kaldt det dyreplageri!

Den gravide har brug for at blive set og lyttet til

I min dagligdag som krops- og zoneterapeut med speciale indenfor graviditet og fødsler – møder jeg mange gravide (eller dem der forsøger at blive gravide), som starter et forløb hos mig, da de mangler en fagperson som kan følge dem og vejlede dem. Mange kvinder er gravide i et ensomt univers. Og de har brug for at italesætte alle de tanker og følelser, der opstår som gravid eller ventetiden inden graviditeten. Udover selve min behandling som de fleste tilfælde er zoneterapi, handler det også meget om, at jeg lytter og drager omsorg for kvinden under hendes graviditet eller hendes fertilitet. Hun har virkelig brug for at blive set og lyttet til i sit univers som hun ikke kan dele med ret mange andre. Manden kan jo – af gode grunde – ikke mærke de samme ting, som hun kan. De fleste kvinder vælger at gå hos mig helt frem til selve fødslen. Og flere og flere vælger også min deltagelse til selve fødslen. Og det gør de for at de kan føle sig trygge og få en rolig fødsel med den omsorg som en fødselshjælper kan tilbyde. Jeg kan på ingen måde sammenlignes eller sidestilles med en jordemoder. Men den tid vi får på fødestuen sammen omkring veer, vejrtrækning, varme hænder, opmuntrende ord og smil, mine igangsættende eller vestimulerende punkter, jeg trykker og holder på kvindens krop, den rytme som vi stille og roligt finder ind til. Det er idag desværre noget, som de færreste jordemødre kan tilbyde.

Som fødselshjælper ved jeg, at ro og tryghed er allervigtigst

Til en af mine fødsler trådte den meget travle jordemoder ind på stuen, da den fødende var 6 cm åben og alt gik som det skulle i et roligt tempo. Hun udbrød med store øjne og et stort smil ”sikke da en dejlig ro I har lavet herinde på denne stue – hvor er det bare rart at komme ind til” Og det er nok det allervigtigste under en fødsel – Roen og trygheden! Og at kvinden bliver hørt og set med de ønsker og forventninger hun havde inden fødslen. Jeg har efterhånden været med til en del fødsler og jordemødrene har de fleste gange takket mig efterfølgende for den hjælp og støtte, som hun kunne se og opleve på fødestuen. Jeg har meget stor respekt for jordemoderens arbejde under en fødsel og det er selvfølgelig altid hende der bistår selve fødslen. Men vejen hen til de 10 cm hos kvinden for at barnet kan blive født, kan være lang og usikker hvis parret i størstedelen af tiden er overladt til sig selv en travl aften/nat hvor fødegangen er underbemandet. Det er her jeg under mine efterfødsels samtaler med parrene altid hører dem sige, at det at have en fagperson/behandler hos dem under hele fødslen fra start til slut, fik dem begge til at slappe af og kun fokusere på at få deres lille baby godt ud til denne verden, som desværre er blevet et sted fyldt med kedelige nedskæringer. Vil du høre mere om fødselshjælp og andre fødselsberetninger, så læs mine referencer eller kontakt mig. Du er også velkommen til at deltage i debatten ved at kommentere herunder.

I Jordemødrenes Sko - Graviditet og Fødselshjælp
I Jordemødrenes Sko - Graviditet og Fødselshjælp

Zoneterapi under og efter din graviditet

Zoneterapi under graviditeten hjælper med:

✽ At reducere kvalme og andre skavanker

✽ Mindsker smerter I led og muskler

✽ Bedre flow I kroppen til dig og din baby

✽ Følelsen af mere overskud og energi

En behandling af 55 minutter

kr. 895,-

Fødselsmodning med zoneterapi

Fødselsmodnende zoneterapi hjælper med:

✽ At modne din krop til naturlig fødsel

✽ At mindske stress og bekymringer

✽ Velvære til dig og ikke mindst din baby

✽ At forberede og rådgive dig til din fødsel

En pakke med 4 behandlinger

kr. 3.195,-

Gravidpakke med 6 behandlinger

Vores gravidpakke hjælper dig blandt andet til:

✽ Trygt gravid forløb med dig I fokus

✽ At modne din krop til naturlig fødsel

✽ Fødselsforberedende værktøjer

✽ Massage og rebozo til din gravide krop

6 behandlinger efter eget valg

fra 4.995,-