Over 22 års erfaring ✽ RAB Godkendt ✽ Centralt placeret i København

Udbuddet af fødselsforberedelse i København er varieret. Hos Huskdigselv tilbyder vi et skræddersyet forløb tilpasset lige præcis dine behov. Sådan et forløb bookede Stina i sensommeren 2021. Stina var gravid med sit første barn, da hun bookede en tid til zoneterapi. Helt naturligt kom til at tale med zoneterapeut og doula Izabella Winther om den forestående fødsel. Izabella har over 20 års erfaring med gravide og er en erfaren fødselshjælper. Siden 2019 har hun tilbudt fødselsforberedelse i hjertet af København. Det mærkede Stina instinktivt og spidsede øre, da Izabella fortalte om muligheden for et skræddersyet fødselsforberedelses forløb. 

Jeg var begyndt at forberede mig lidt på fødslen. Men jeg var 6 måneder henne og havde ingen gener, så jeg vidste egentlig ikke hvilke behov, jeg ville få. Derfor var det helt perfekt for mig med en pakke, der kunne tilpasses løbende,” fortæller Stina.

Vores populære gravidpakke består som udgangspunkt af 

  • 3 behandlinger med zoneterapi
  • 1 Rebozo eller gravid massage
  • 1 igangsættende behandling
  • 1 efterfødselsbehandling

Behandlingerne kombineres med fødselsforberende samtaler. Her bliver stiller skarpt på dine specifikke behov og ønsker til fødslen – og de udfordringer, du måske vil møde. Det er helt unikt, selvom udbuddet af fødselsforberedelser i København er mange.

Det bedste ved forløbet er kombinationen af det hele. Jeg er ikke typen, der har behov for kun at snakke, selvom det er vigtigt. Det var lækkert at kunne ligge og slappe af på briksen til zoneterapi eller massage, mens vi talte om fødslen,” fortæller Stina. 

Fødselsforberedelse tilrettelagt efter personlighedstype

Izabella har både som behandler og stifter af Fødselsterapeutens doula uddannelse stor erfaring med at støtte gravide og fødende. Hun kender alt til fødslens faser og fysiologi, men er også skarp på de psykologiske processer. 

Izabella var ret hurtig til at forstå min personlighed og profil, så hun kunne give råd og vejledning til, hvad jeg skulle være opmærksom på under fødslen. Hun spurgte ind til mine forventninger, hvad jeg var nervøs for. Hvordan jeg tackler udfordringer generelt, hvordan jeg reagere, når der er noget, jeg ikke kan kontrollere, og hvordan jeg samarbejder. Hun prajlede sig hurtigt ind på, at jeg er en semi-stædig person, som bare gerne vil klare alting selv, hvis jeg bliver presset. Hun lurede mig spot on,” griner Stina. Vi talte om, at den strategi nok ikke var den mest støttende under en fødsel. Der vil komme udfordringer, man ikke kan klare alene. Og så snakkede vi om, hvordan jeg bedst kunne få hjælp. Jeg er for eksempel mere til pep-talk end medlidenhed.”

Med støtte fra Izabella fik Stina skrevet alle sine indsigter ned i tre fødselsbreve: et til jordemødrene, et til sin mand og et til sig selv. I hvert brev beskrev hun specifikt, hvad hun havde brug for, og hvad hun gerne ville frabede sig. Hun sendte brevene til Izabella. Hun læste dem igennem, kommenterede og kom med konkrete forslag til, hvor Stina måske ville blive udfordret ud fra hendes personlighedstype. Hun formidlede også generel viden om eksempelvis klux, epidural og syntocinon. Viden, som mange gravide ikke får mulighed for at tage stilling til, før midt under fødslen.  gravidmassage fødselsforberedelse

Tryg fødsel forudsætter godt samarbejde

Stina og hendes mand tog sideløbende med forløbet et online fødselsforberedelseskursus. Men det var betydningsfuldt for dem begge at få gjort den generelle viden om fødslens forløb specifik og forventningsafstemme i forhold til deres egne ønsker og behov. 

Jeg ville ikke have været så opmærksom på alt det, jeg kunne blive konfronteret med og på mine specifikke udfordringer, hvis ikke det var for Izabella. Hun gjorde mig bevidst om, hvor sindssygt vigtigt samarbejdet er. Hun hjalp mig også med at definere nogle opgaver til min mand, så han også kunne spille en rolle under fødslen,” fortæller Stina. 

I dialogen med Izabella fandt hun hurtigt ud af, at den ideelle rolle til hendes mand var rollen som praktisk ansvarlig:

Han vidste præcis, hvad han skulle. Det var betydningsfuldt for ham, at kunne gøre noget godt for mig, når han ikke kunne hjælpe med at bære eller føde barnet. Det var vigtigt for ham, at han ikke bare rendte rundt om sig selv, som jeg tror, at nogle mænd kommer til, fordi de ikke aner, hvad de skal gøre. Han vidste også, at han ikke skulle nusse mig eller røre mig under en ve, og at jordemødrene heller ikke skulle. Det var trygt. Han gav så stor støtte under fødsel og spillede en uundværlig rolle. Han er en vigtigt del af den gode oplevelse.” 

Vejrtrækning som eneste smertelindring

I forlængelse af behandlingerne og samtalerne om Stinas specifikke udfordringer og ønsker, trænede Izabella også mulige fødselsstillinger og vejrtrækning med hende. Særligt det sidste var meget effektfuldt for Stina.

Izabella lærte mig to forskellige vejrtrækningsteknikker, som vi blandt andet øvede med en isklump i hånden. På den måde lærte jeg at trække vejret igennem smerten. Det var rigtig godt! Jeg øvede det også med min mand derhjemme, fordi jeg havde erfaret, at det var rigtig vigtigt, at han var involveret under veerne. Jeg tror virkelig, at de øvelser var med til, at jeg ikke behøvede smertelindring under min fødsel,” fortæller Stina. 

rebozo fødselsforberedelseHun brugte vejrtrækningsteknikkerne gennem hele fødslen og fik ros af jordemødrene. De troede, at hun var andengangsfødende, fordi hun havde så godt styr på sin vejrtrækning og krop. Det kom bag på Stina:

Jeg er en håndboldpige, der aldrig har gået til yoga eller pilates, så jeg troede, jeg ville have svært ved det. Men vejrtrækningsøvelser – specielt den med isklumpen – gjorde mig opmærksom på, at jeg kunne eliminere ret mange af mine smerte alene ved vejrtrækning, fordi jeg skifter fokus. Det var virkelig en wouw-oplevelse.”

Hun fik ingen smertestillende under fødslen udover en varmepude på panden. Stina ville gerne gøre det uden:

Men jeg havde heller ikke en maratonfødsel. Jeg var på fødegangen i toenhalv time, så det var en hurtig men smertefuld fornøjelse. Men jeg havde fået alle de redskaber med mig, jeg ikke vidste, jeg havde brug for. Fødslen var en rigtig god oplevelse. Der er ikke noget, jeg ville have gjort anderledes. Min største frygt er, at nummer to fødsel ikke vil blive lige så god som den her.”

Selvomsorg efter fødslen

Efter fødslen har Stina været tilbage hos Izabella en enkelt gang, hvor de talte fødslen igennem, og stine fik en efterfødselsbehandling. 

Det lindrede helt vildt. Jeg havde vildt ondt i ryggen de første to-tre uger af at amme og sove i mærkelige stillinger og alt det der, så hun hjalp med at løsne op. Det lindrede overraskende meget, og derfor tænker jeg også, at jeg skal købe en ekstra eller to, selvom min pakke er brugt. Men jeg er virkelig taknemmelig for, at den har været så sindssyg fleksibel og kunne tilpasses lige præcis mine egne behov og ændres undervejs,” fortæller Stina. 

fødselshjælper IzabellaVi ønsker hende stort tillykke med hendes lille søn og er som altid taknemmelig over at blive inviteret med på en lille del af den store rejse ind i moderskabet. Du kan læse meget mere om vores 1:1 fødselsforberedelse og gravidpakker her på siden.  Vi har også pakker for dig, der kæmpe med at blive gravid. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at sende os en besked.   Stina er mor til Valdemar, født i vinteren 2021  

Zoneterapi under og efter din graviditet

Zoneterapi under graviditeten hjælper med:

✽ At reducere kvalme og andre skavanker

✽ Mindsker smerter I led og muskler

✽ Bedre flow I kroppen til dig og din baby

✽ Følelsen af mere overskud og energi

En behandling af 55 minutter

kr. 895,-

Fødselsmodning med zoneterapi

Fødselsmodnende zoneterapi hjælper med:

✽ At modne din krop til naturlig fødsel

✽ At mindske stress og bekymringer

✽ Velvære til dig og ikke mindst din baby

✽ At forberede og rådgive dig til din fødsel

En pakke med 4 behandlinger

kr. 3.195,-

Gravidpakke med 6 behandlinger

Vores gravidpakke hjælper dig blandt andet til:

✽ Trygt gravid forløb med dig I fokus

✽ At modne din krop til naturlig fødsel

✽ Fødselsforberedende værktøjer

✽ Massage og rebozo til din gravide krop

6 behandlinger efter eget valg

kr. 4.995,-